Vad händer i Stockholm? Tre vägar till inspiration

Planeras semesterveckan i Stockholm? Eller är företaget på väg att ha en konferens här? Planera in något spännande event, en ovanlig upplevelse eller gå på en konsert. Stockholm är nöjesvärldens huvudstad i Sverige så det är inte svårt att hitta någon underhållning som passar oavsett smak. Det svåra är kanske att få en överblick på vad som utbudet består av. Beroende på hur många ni är som reser hit och vad som efterfrågas kan inspiration hittas från flera olika håll.

Ticketmaster – Biljetter till de större evenemangen

Ticketmaster är en av de största biljettåterförsäljarna i Sverige. På hemsidan går det att filtrera evenemang efter vad som händer i Stockholm men även efter kategori så som Musik, Sport eller Familj. Evenemangen presenteras relativt kort så framförallt är detta en sammanställning av större evenemang och en väg att köpa biljetter till dessa.

Eventbyrå – När en paketlösning önskas

Är ni minst 20 personer som ska åka till Stockholm kan mycket väl en eventbyrå kontaktas och anlitas. Dessa företag jobbar med att skräddarsy kompletta paketlösningar och har sin styrka i lokalkännedom och mängder av kontakter i staden.

En eventbyrå kan därmed ordna fram biljetter till ett speciellt evenemang men även rama in detta genom att planera middag och kanske även underhållning till maten. Önskas sedan både hotell och resa bokas till Stockholm så kan även en eventbyrå ofta ordna detta.

Eftersom det blir dyrare att anlita eventbyrå mot att köpa biljetter och anordna allt på egen hand är detta en väg främst för sällskap som är större. Detta i och med att kostnaden per person blir relativt låg.

Evenemang.se – Alla evenemang på ett ställe

Likt Ticketmaster så finns det på Evenemang.se en rad evenemang från alla delar av Sverige. Genom att filtrera går det att se vilka som finns i Stockholm. Här går det även att sortera utifrån Teater, Dans, Sport osv.

Däremot är det inte Evenemang.se som säljer biljetterna utan de länkar enbart vidare till den återförsäljare som har dessa. Därmed kan de även presentera fler event än vad som finns på Ticketmaster (som enbart presenterar de evenemang de säljer biljetter till).

Turistbyrån – För en enkel överblick

Ring eller besök en turistbyrå i Stockholm och prata med de som jobbar där kring vad som skulle passa. Eftersom de jobbar dagligen med turism är de väl insatta i olika upplevelser och evenemang. Dessutom går det ofta att köpa biljetter till sightseeing och andra lokala återkommande event via dem.