Nybakat och gott

Bryta bröd är något som människan har gjort sedan mycket lång tid tillbaka. Idag har bakandet förfinats och det finns bröd, kakor och annat i alla möjliga former och sorter att köpa i butik.

Det är något speciellt med nybakat bröd. Smaken, texturen och doften gör att det sprids en speciell känsla i kroppen. Det är till och med så pass lockande att det är ett knep vid husförsäljning att baka kanelbullar precis innan en visning. Doften gör att det känns hemtrevligt och mysigt i bostaden. På dagens bageri finns det bröd som är mycket stora eller frallor som är mycket små, och ibland även bullar, kakor, bakelser och tårtor. Gränsen mellan bageri och konditori har suddats ut och man erbjuder sina kunder det som önskas.

Mysa med sina nära

När man ska besöka ett bageri så kan man välja att antingen köpa något med sig eller sätta sig ner och ta en fika. De flesta bagerier har även sittplatser där kunderna kan vila sina fötter en stund och kanske även mysa lite med sina nära och kära. Ibland finns det bredda mackor och kanske till och med en sallad, paj eller soppa.

Men när man kommer in på ett bageri så är det ändå brödet som hamnar i fokus. Där bakom disken brukar det finnas korgar med allsköns bröd och frallor som kan locka. Det är bekvämt att köpa färdigbakat. Många kommer gärna till bageriet tidigt på morgonen för att köpa helt nybakade frallor till sin frukost som extra lyx.

Publicerat den
Kategoriserat som Mat