Tips när du ska hyra partytält i Stockholm

Ska ni ha en stor fest hemma i er trädgård i Stockholm? I så fall kan det vara bra att också hyra ett partytält. Det skyddar både mot regn och kyliga vindar.

Att förlägga festen till trädgården gör att man kan bjuda in många fler gäster. En utomhusfest blir ofta även mycket festligare, framförallt för barnen. Men det kan vara svårt att förutspå vädret och om det ska regna eller blåsa. Att hyra in ett partytält kan därför vara en bra lösning.

Då slipper man oroa sig över vädret och man kan med hjälp av ett eller flera tält skapa små rum i trädgården. Partytält kan hyras både av privatpersoner och företag och användas vid många olika typer av evenemang som exempelvis studentskiva, firmafest, barnkalas och festivaler.

Hyra partytält i Stockholm – hur stort tält ska man välja?

Hur stort partytält man ska hyra beror på vad det ska användas till. Är det till en fest där man planerar att placera bord och stolar för att ha sittande gäster brukar man beräkna en kvadratmeter per gäst. Fast vill man även få plats med ett buffébord, en scen eller ett dansgolv behöver man så klart ett ännu större tält.

Det bästa är att först skriva en lista med hur många sittande gäster man tänker sig och sedan lägga till vad som ytterligare ska få plats i tältet. Tänk på att runda bord faktiskt kräver lite mera plats. Det är oftast bättre att välja ett lite för stort tält än ett som är för litet.

Hur mycket kostar det att hyra ett partytält?

Hur mycket det kostar att hyra ett partytält i Stockholm beror på storlek och om man även vill hyra möbler och annan utrustning. Tycker man att det är svårt att välja storlek på tält ska man inte dra sig för att be uthyrningsfirman om råd. Det kan löna sig att jämföra priser mellan olika firmor men glöm inte att fråga vad som ingår i priset.

En seriös firma levererar tältet i god tid och sätter även upp det så att det står säkert. Kolla gärna vilka olika kunder firman har eller be om referenser. Det kan också vara en god idé att kontrollera om det finns några dåliga kundomdömen utlagda på nätet.

Mer information och tips om hur du kan hyra en partytält kan du hitta på webbsida: swedeneventcenter.se

Publicerat den
Kategoriserat som Event