Svensexa i Lund – du behöver inte åka till Las Vegas

Det är mycket ansvar att planera en svensexa åt sin kompis. Från populärkultur lär man sig att de vildaste svensexorna firas på kasino i USA. Men det går lika bra med en svensexa i Lund.

Många som kommer till Lund för att plugga träffar också sitt livs kärlek i stan. Kanske ute på en nation en blöt kväll, kanske i sin studentkorridor eller kanske på Tinder. En hel del av dessa par blir också kvar i Lund och slår sig ner i staden de träffades i. Till slut blir det ringar på fingrarna och giftermål. Men strax innan giftermålet ska det naturligtvis arrangeras en svensexa i Lund för den blivande maken. Innan han står framför sin partner uppe vid altaret, på tingshuset, eller var de nu gifter sig, och lovar att älska i nöd och lust. Innan han låser sig fast i äktenskapet förtjänar han en sista riktigt rolig kväll med sitt gamla grabbgäng.

En svensexa sker på heliga villkor

Egentligen är en svensexa ganska lättplanerad. Eller, det beror såklart på ambitionerna och makens preferenser. Men troligtvis kommer han inte bli besviken av att ni inte flyger privatjet till Las Vegas och bor på Caesar’s Palace. Det finns andra, mer lokala, alternativ för svensexa. Till och med i Lund. Svensexor som ni kommer berätta många roliga anekdoter om i många år framöver. Och kanske lika många saker som ni aldrig kommer berätta för en enda utomstående själ. För det är svensexans heliga villkor. Det är sedan gammalt.

Publicerat den
Kategoriserat som Event